Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018



Πρακτικό Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου

Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 19.00, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου προκειμένου να αποφασίσει επί των κατωτέρω θεμάτων της ημερησίας διάταξης:

1. Έγγραφο προς το Δήμο για την ελλιπή καθαριότητα ενόψει και της λήξης της σύμβασης του Επιστάτη μας το Φεβρουάριο.
 2. Συζήτηση και ψήφιση επί του σχεδιασμού της διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου όπως μας αποστάλθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.
3. Χριστουγεννιάτικη Γιορτή - Ημερολόγια – Λαχειοφόρος
4. Βασιλόπιτα μετά την επιστροφή από τις γιορτές-δώρα στους τυχερούς

Παρόντες :Όλγα Διώτη, Πρόεδρος, Έλενα- Νατάσα Καϊτσα, Αντιπρόεδρος, Αναστασία Γιαννικοπούλου, Γραμματέας, Παναγιώτης Τάγκαλης, Ταμίας, Βαγγέλης Μπαλάφας και Γιάννης Ακρίδας, Μέλη. Διαπιστώνεται απαρτία και ξεκινά η συζήτηση.

Πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης το λόγο έλαβε η Πρόεδρος για να ενημερώσει για όσα συζήτησε στη συνάντησή της με τη Διευθύντρια κ. Μ. Μάσσου την περασμένη Τρίτη. Ειδικώτερα αναφέρθηκε στα εξής: 
Σχετικά με τα περιστατικά διενέξεων ανάμεσα σε μαθητές της Στ’ και της Δ’  προτείναμε στην κ. Μάσσου να διοργανωθεί κάποια ομιλία από ειδικό σχετικά με τους τρόπους επίλυσεις των διενέξεων αυτών μέσα στο σχολείο. Η Διευθύντρια με ενημέρωσε ότι η ίδια πραγματοποιεί το σχετικό πρόγραμμα της ΕΨΥΠΕ στην Στ’ τάξη και σταδιακά θα το κάνει σε όλες τις τάξεις. Ρώτησα εάν έχει φέρει ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής το κιτ ρομποτικής που αγοράσε αλλά η απάντηση ήταν αρνητική. Σχέση με την ενημέρωση που είχαμε από την Ένωση για την προμήθεια φωτοτυπικού χαρτιού ενημερώθηκα ότι υπάρχει ήδη μεγάλο απόθεμα στο σχολείο. Σε σχέση με το έγγραφο που έχει φτάσει από τη Διεύθυνση πρωτοβάθμιας για τη δημιουργία ράμπας ΑΜΕΑ στην είσοδο η κ. Μάσσου είπε ότι δεν είναι υποχρωτική η κατασκευή γιατί το σχολείο είναι ισόγειο και δεν εμποδίζεται η πρόσβαση. Σχετικά με το ασανσέρ με ενημέρωσε ότι ήρθαν από τον Δήμο κάποιοι τεχνικοί και έκαναν μετρήσεις. Για τα θέματα της καθαριότητας και της διαμόρφωσης του πεζοδρομίου προτίθεται να συνυπογράψει τα έγγραφα που θα συντάξει ο Σύλλογος. Με ενημέρωσε ότι το Σχολικό Συμβούλιο για το δεύτερο 3μηνο θα πραγματοποιηθεί προς στο τέλος Ιανουαρίου. Για τη λειτουργία του Συμβουλίου Σχολικής Κοινότητας ανέφερε ότι τα χρήματα που έχει στο ταμείο είναι πολύ λίγα, 200€, και δεν υπάρχουν έξοδα πλην της αναγκαίας γραφικής ύλης.
Στετικά με την αποχώρηση των μαθητών τις ημέρες που βρέχει η κ. Μάσσου δεν επιτρέπει να εισέρχονται οι γονείς μέσα στο σχολείο για να παραλάβουν τα παιδιά γιατί κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται από το νόμο. Προτάθηκε να να αποχωρούν πρώτα οι μαθητές της Α’ τάξης και να βρίσκονται μπροστά στην πόρτα μόνον οι γονείς τους ώστε να μη δημιουργείται συνοστισμός. Η Πρόεδρος ανέλαβε να γράψει μια ανακοίνωση σχετική ενημέρωση των γονέων. 
Η Πρόεδρος ενημέρωσε ότι η Λέσχη Φιλαναγνωσίας για παιδιά πρόκειται να ξεκινήσει στις 27 Ιανουαρίου. Θα υπάρξει έγγραφο για την παραχώρηση του χώρου προς την κ. Μάσσου και τη Σχολική επιτροπή.
Στη συνέχεια ξεκίνησε η συζήτηση των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης :

Θέμα 1ο : Έγγραφο προς το Δήμο για την ελλιπή καθαριότητα ενόψει και της λήξης της σύμβασης του επιστάτη μας το Φεβρουάριο. 

Το λόγο πήρε η Πρόεδρος και ανέφερε ότι όπως συζητήσαμε και στη ΓΣ η λήξη της σύμβασης του Επιστάτη θα είναι στο τέλος Φεβρουαρίου. Όσο βρισκόταν στο σχολείο βοηθούσε στην καθαριότητα το πρωί και ιδίως μετά από κάθε διάλειμμα στις τουαλέτες. Η σχολική καθαρίστρια έρχεται φέτος στις 13.00. Συνεπώς είναι αναπόφευκτο να δημιουργηθεί πρόβλημα στην πρωινή καθαριότητα με την αποχώρηση του Επιστάτη.
Το λόγο έλαβε ο Β. Μπαλάφας και ρώτησε εάν μέχρι να τακτοποιηθεί το ζήτημα μετά την αποχώρηση του Επιστάτη θα μπορούσε να έρχεται η καθαρίστρια νωρίτερα.
Η Γραμματέας απάντησε ότι προφανώς η καθαρίστρια έχει νωρίτερα κάποια άλλη απασχόληση και δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό.
Η Πρόεδρος ανέφερε ότι πιστεύει ότι θα πρέπει να καταθέσουμε σχετικό έγγραφο αίτημα προς τη σχολική επιτροπή να μας πει πώς θα αντιμετωπίσει το θέμα με την πρωινή καθαριότητα και μέχρι τις 13.00 που αναλαμβάνει εργασία η καθαρίστρια. Επανέλαβε δε ότι η Διευθύντρια αναγνωρίζει ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα και θα συνυπογράψει.
Η Γραμματέας ενημέρωσε με την ιδίοτητά της της εκπροσώπου στην Ένωση Γονέων ότι το σχετικό θέμα για όλα τα σχολεία υπάρχει στην ατζέντα των θεμάτων της Ένωσης που θα τεθούν στον Δήμαρχο σε επικείμενη συνάντηση και ότι θα υπάρξει και εκ μέρους της Ένωσης σχετική επιστολή προς τον Δήμο μέχρι τη λήξη της σύμβασης των επιστατών σε όλα τα σχολεία. Πρότεινε να αναλάβει η ίδια τη σύνταξη της σχετικής επιστολής του ΔΣ.
Αποφασίστηκε ομόφωνα η σύνταξη από τη Γραμματέα και η κατάθεση στη σχολική επιτροπή εγγράφου σχετικά με το παραπάνω θέμα.

2ο Θέμα : Συζήτηση και ψήφιση επί του σχεδιασμού της διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου όπως μας αποστάλθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. 

Η πρόεδρος έλαβε το λόγο και αναφέρθηκε στην από 16.11.2017 ηλεκτρονική επιστολή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου καθώς και το επισυναπτόμενο σχεδιάγραμμα για τη διαπλάτυνση του πεζοδρομίου, με την οποία απαντάται το έγγραφο αίτημα που είχε ο Σύλλογος υποβάλει τον Δεκέμβριο του 2016. Το έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας και το σχετικό σχεδιάγραμμα αναρτήθηκε στο blog του Συλλόγου και στη σελίδα του στο Facebook αλλά προωθήθηκε και σε όλους τους γονείς μέσω των συντονιστών μαζί με την ΗΔ της σημερινής συνεδρίασης. Η πρόεδρος ανέφερε ότι το σχεδιάγραμμα που μας έσtειλαν από την τεχνική υπηρεσία έχουν λάβει υπόψη τις παρατηρήσεις που κάναμε προφορικά στη συνάντηση με την Προϊσταμένη κ. Βασσάλου, να υπάρξει δηλαδή στο μεγαλύτερο δυνατό μήκος.
Το λόγο έλαβε το μέλος Β. Μπαλάφας και έθεσε το ερώτημα πότε θα ξεκινήσει το έργο.
Η Πρόεδρος απάντησε ότι δεν έχουμε ενημέρωση.
Το μέλος Γ. Ακρίδας διατύπωσε την παρατήρηση ότι δεν θα παρκάρει κανένα αυτοκίνητο μπροστά στο σχολείο με τη διαπλάτυνση όπως προτείνεται.
Η Αντιπρόεδρος Ε.Ν. Καϊτσα επεσήμανε ότι παρότι αναρτήθηκε δημόσια δεν προσήλθαν γονείς να το συζητήσουν.
Η Γραμματέας πρότεινε στην απάντηση στην ως άνω πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας να προσθέσουμε και το αίτημα να μετατραπεί η οδός Θάλειας σε πεζόδρομο γιατί αυτό θα ενίσχυε την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των  μαθητών και των γονέων συνοδών. Ο δρόμος αυτός χρησιμοποιείται από μεγάλο αριθμό μαθητών και γονέων ιδίως κατά την αποχώρηση. Είναι πολύ στενός και με πολύ στενό πεζοδρόμιο. Υπάρχουν δε σχεδόν πάντα εκεί παρκαρισμένα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα παιδιά και γονείς να βαδίζουν μέσα στον δρόμο δίπλα στα διερχόμενα αυτοκίνητα.
Η Πρόεδρος ανέφερε ότι στο έγγραφο που κατατέθηκε πέρυσι για την επίλυση του προβλήματος υπάρχει και αυτό αλλά και επιλέον προτάσεις για την ασφάλεια των μαθητών.
Το Μέλος Β. Μπαλάφας ανέφερε ότι προτείνει να ψηφισουμε την πρόταση που μας έγινε από την Τεχνική Υπηρεσία και να επανέλθουμε στη συνέχεια με την προαναφερόμενη πρόταση.
Η Αντιπρόεδρος συμφώνησε με την πρόταση αυτή αναφέροντας ότι δεν θα πρέπει να ζητήσουμε στο στάδιο αυτό και την πεζοδρόμηση της Θάλειας.
Ο Ταμίας Π. Τάγκαλης ανέφερε ότι κατά την άποψή του η πεζοδρόμηση της Θάλειας δεν είναι αναγκαία. Διευκολύνει περισσότερο να χρησιμοποιείται για την προσωρινή στάθμευση των αυτοκινήτων των γονέων που μεταφέρουν μαθητές κι έτσι αποσυμφωρείται η οδός Σαρανταπόρου ιδίως κατά την ώρα της πρωινής προσέλευσης.
Το Μέλος Γ. Ακρίδας πρότεινε επιπλέον της απάντησης για τη διαπλάτυνση να ζητήσουμε κατασκευαστεί και ένα στέγαστρο στην είσοδο του σχολείου.
Η Πρόεδρος ολοκλήρωσε τη συζήτηση αναφέροντας ότι η απάντηση θα πρέπει να γίνει με την επιφύλαξη ότι ως γονείς δεν έχουμε εξειδικευμένες γνώσεις επί του θέματος καθώς και με αναφορά σε όλα όσα προτείνονται στο έγγραφο αίτημα που έχουμε καταθέσει σχετικά με το θέμα.
Αποφασίζεται ομόφωνα να γίνει δεκτή η πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου για τη διαπλάτυνση του πεζοδρομίου επί της οδού Σαρανταπόρου μπροστά στην είσοδο του σχολείου.

3ο Θέμα: Χριστουγεννιάτικη Γιορτή - Ημερολόγια – Λαχειοφόρος 

Η Πρόεδρος ανέφερε ότι μένουν οι τελευταίες λεπτομέριες και ζήτησε ενημέρωση για τους λαχνούς και τα ημερολόγια.
Ο Ταμίας απάντησε ότι οι λαχνοί έχουν αγοραστεί και σφραγιστεί και ότι από την επόμενη μέρα θα μπορούν να διατεθούν.
Το μέλος Β. Μπαλάφας ανέφερε ότι και τα ημερολόγια θα του παραδοθούν μέχρι το σαββατοκύριακο. Ζήτησε να αποφασιστεί η τιμή πώλησης των λαχνών και των ημερολογίων. Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να πωλούνται προς 4€ το ημερολόγιο και προς 2€ ο λαχνός. Σε κάθε λαχνό που πωλείται θα πρέπει να αναγράφεται ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο επικοινωνίας αυτού που τον αγόρασε.

4ο Θέμα : Βασιλόπιτα μετά την επιστροφή από τις γιορτές-δώρα στους τυχερούς 

Η Πρόεδρος πρότεινε να οργανωθεί και φέτος όπως και πέρυσι η κοπή της Βασιλόπιτας για κάθε τμήμα του σχολείου. Τη βασιλόπιτα να προσφέρουν εθελοντές γονείς και να δοθούν στους τυχερούς μαθητές δώρα βιβλία με έξοδα του Συλλόγου.
Η Αντιπρόεδρος αντέλεξε να μην δοθούν πάλι βιβλία αλλά κάτι άλλο.
Η Γραμματέας πρότεινε να διοργανωθεί διαγωνισμός για την καλύτερη βασιλόπιτα ανάμεσα σε αυτές που θα προσφέρουν οι γονείς και να δοθεί ένα δώρο και στον γονέα του οποίου η βασιλόπιτα θα ψηφιστεί.
Το Μέλος Β. Μπαλάφας αντιπρότεινε να δοθούν δώρα σε όλους τους γονείς που θα προσφέρουν τις βασιλόπιτες.
Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να διοργανωθεί η κοπή της βασιλόπιτας όπως και πέρυσι και να δοθούν ως δώρο βιβλία σεόλους τους τυχερούς μαθητές αλλά και σε όλους τους εθελοντές γονείς που θα προσφέρουν τις βασιλόπιτες.

Άλλο θέμα για συζήτηση δεν υπάρχει γι’ αυτό λύεται η συνεδρίαση.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου