Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

 

Πρακτικό Συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018, ώρα 19.00, συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου προκειμένου να αποφασίσει επί των παρακάτω θεμάτων της ημερησίας διάταξης:

1. Απολογισμός των δράσεων και της χριστουγεννιάτικης γιορτής του Δεκεμβρίου. 2. Ενημέρωση για την συνάντηση με την κα Μάσσου σχετικά με την κατάθεση των εγγράφων για την διαπλάτυνση του πεζοδρομίου, την καθαριότητα και τις κτιριακές και λοιπές ανάγκες του σχολείου. 3. Αποκριάτικη γιορτή.

Παρόντες :Όλγα Διώτη, Πρόεδρος, Αναστασία Γιαννικοπούλου, Γραμματέας, Παναγιώτης Τάγκαλης, Ταμίας και Ζίνα Μπέκα Μέλος. Διαπιστώνεται απαρτία και ξεκινά η συζήτηση.

Πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης το λόγο έλαβε η Πρόεδρος για να ενημερώσει για τα εξής : Στις 27 Ιανουαρίου πρόκειται να ξεκινήσουν, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει, οι συναντήσεις της λέσχης φιλαναγνωσίας για τα παιδιά. Η κ. Άννα Ρέμπελου που θα την οργανώσει και θα την «τρέξει» μας ζήτησε την αγορά 2 βιβλίων κόστους περίπου 20€. Πρότεινε να αγοραστούν με έξοδα του Συλλόγου και θα παραχωρηθούν στη συνέχεια στη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου. Ομόφωνα οι παρόντες συμφώνησαν με την πρόταση της Προέδρου. 

  Θέμα 1ο : Απολογισμός των δράσεων και της χριστουγεννιάτικης γιορτής του Δεκεμβρίου.

Η Πρόεδρος ενημέρωσε ότι τα πράγματα που συγκεντρώθηκαν πριν τις γιορτές για τους πλυμμηροπαθείς της Μάνδρας, και ήταν αρκετά, παραδόθηκαν σε αυτούς. Συγκεκριμένα σε στο 2ο Δημοτικό της Μάνδρας από το οποίο μας έστειλε και ευχαριστήρια επιστολή και στον Δήμο. Η Γραμματέας πρότεινε να αναρτηθεί η επιστολή στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου και στο blog για να ενημερωθούν οι γονείς ότι τα πράγματα έφτασαν σε αυτούς που τα είχαν ανάγκη.
Η πρόεδρος ανέφερε ότι εφόσον συμφωνούμε όλοι, να δημοσιοποιηθεή η επιστολή με τους τρόπους που προτάθηκαν. Ομόφωνα συμωνήθηκε όπως προτάθηκε.
Η Πρόεδρος ενημέρωσε επιπλέον ότι και η δράση για τους Γιατρούς του Κόσμου πήγε πολύ καλά και τα τα γάλατα τα παρέλαβαν από το σχολείο άνθρωποι της οργάνωσης.
Σε σχέση με τη χριστουγεννιάτική γιορτή, ανέφερε ότι δεν υπήρχε μεγάλη προσέλευση, ίσως λόγω του καιρού αλλά και του γεγονότος ότι την ίδια ημέρα υπήρχαν διάφορες ακόμη εκδηλώσεις εκτός σχολείου. 
Το λόγο έλαβε ο Ταμίας Παναγιώτης Τάγκαλης και ανέφερε ότι πραγματικά δεν είχε έρθει πολύς κόσμος γιατί ήταν ανοιχτά και τα μαγαζιά, υπήρχε την ίδια ώρα και εκδήλωση του Δήμου αλλά κι ο καιρός δεν ήταν πολύ καλός.  Σχετικά με τα έσοδαέξοδα της γιορτής ο ταμίας ενημέρωσε ότι τα συνολικά έξοδα για την αγορά των δώρων της λαχειοφόρου ήταν 353,77 ευρώ, πλέον διαφόρων άλλων εξόδων 66,67 ευρώ, σύνολο 420,44 ευρώ (επιπλέον ξοδεύτηκε δωροεπιταγή ποσού  80,36 ευρώ, χορηγία των σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτ).
Πουλήθηκαν 332 Λαχνοί προς 2€ ο καθένας, δηλαδή έσοδα από λαχνούς είχαμε 664 €. Ανέφερε επίσης ότι δεν έχει ακόμη εικόνα για τα ημερολόγια αφού δεν του έχουν αποδόσει λογαριασμό όλα τα μέλη του ΔΣ που πήραν να πουλήσουν ημερολόγια και δεν έχει ακόμα καταμετρήσει πόσα έχουν μείνει αδιάθετα.
Στο σημείο αυτό η Πρόεδρος πρότεινε να γίνει από όλους μια προσπάθεια μέσα στον μήνα αυτό να πουληθούν όσα περισσότερα ακόμη ημερολόγια είνα δυνατόν ακόμη και σε κάποια μαγαζιά της γειτονιάς. Όλοι συμφώνησαν με την πρόταση αυτή.
Για το συγκεκριμένο θέμα η Γραμματέας πρότεινε την επόμενη χρονιά να πραγματοποιηθεί η γιορτή νωρίτερα από το τελευταίο σαββατοκύριακο πριν τις δικαοπές, οπότε συνήθως συσσωρεύονται πολλές και διάφορες εκδηλώσεις ταυτόχρονα.
Ο Ταμίας συμφώνησε ότι θα ήταν καλύτερο να γίνεται νωρίτερα.
Η Πρόεδρος ανέφερε σχετικά ότι κάτι τέτοιο απαιτεί καλύτερο συντονισμό και συμμετοχή περισσότερων ατόμων στη διοργάνωση της γιορτής.

2ο Θέμα : Ενημέρωση για την συνάντηση με την κα Μάσσου σχετικά με την κατάθεση των εγγράφων για την διαπλάτυνση του πεζοδρομίου, την καθαριότητα και τις κτιριακές και λοιπές ανάγκες του σχολείου. 

Η Πρόεδρος πήρε το λόγο και ανέφερε ότι : ότι το έγγραφο του Δήμου σχετικά με τη διαμόρφωση του πεζοδρομίου πήγε και στη κ. Μάσσου η οποία πρόκειται να απαντήσει στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου. Στη συνάντηση που είχαμε μαζί της
την Παρασκευή ανέφερε ότι δεν έχει ειδικές γνώσεις σχετικά με αυτό και θα απαντήσει θετικά με τη σχετική αυτή επιφύλαξη.  Θα αναφερθεί επίσης και στο έγγραφο αίτημα του Συλλόγου.
Το λόγο έλαβε το Μέλος Ζίνα Μπέκα και διατύπωσε την εξής παρατήρηση, την οποία της την επισήμανε Μηχανικός : Η ράμπα που θα δημιουργηθεί θα έχει μήκος 3,50 μ. με κλίση προς τη διάβαση. Από τη νομοθεσία προκύπτει ότι το μήκος στις ράμπες ΑΜΕΑ που έχουν κλίση προς τον δρόμο πρέπει να έχει μήκος τουλάχιστον 1,50 μ. Ίσως το πεζοδρόμιο εάν είναι σε τόσο μήκος επικλινές θα εμποδίζει γονείς να στέκονται επάνω κατά την αναμονή.
Ο Ταμίας Π. Τάγκαλης ανέφερε ότι η κλίση αυτή μπορεί να χρησιμεύει στην είσοδο οχήματος (πχ ασθενοφόρου) στο προαύλιο του σχολείου. Καθώς επίσης κι ότι εμείς δεν έχουμε ειδικές γνώσεις για να γνωρίζουμε τις προϋποθέσεις της κατασκευής.
Η Πρόεδρος πρότεινε να συναντήσουμε την Προϊσταμένη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, κ. Βασσάλου και να της αναφέρουμε την παρατήρηση που σημειώνεται παραπάνω. Η συνάντηση δε αυτή να γίνει πριν απαντήσουμε στην πρόταση που μας έγινε.
Η Γραμματέας ανέφερε ότι η πρόταση αυτή ήρθε ως απάντηση του έγγραφου αιτήματος που ο Σύλλογος κατέθεσε πέρυσι κι επομένως οφείλουμε να καταθέσουμε την απάντησή μας σε αυτή, άσχετα με την απάντηση της Διευθύντριας.
Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε ομόφωνα από τους παρόντες να ζητηθεί συνάντηση με την κ. Βασσάλου προκειμένου να της μεταφέρουμε την παρατήρηση που διατύπωσε παραπάνω το μέλος Ζ. Μπέκα και να ζητήσουμε διευκρινίσεις. Η Γραμματέας ανέλαβε να επικοινωνήσει για ραντεβού.
Η Πρόεδρος συνεχίζοντας την ενημέρωση για τη συνάντηση με την κ. Μάσσου ανέφερε ότι ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε ήταν η καθαριότητα τις πρωινές ώρες του σχολικού ωραρίου μετά την αποχώρηση του Επιστάτη. Η σύμβασή του λήγει στο τέλος Μαρτίου. Η Διευθύντρια έχει συμφωνήσει να συνυπογράψει το έγγραφο προς τη Σχολική Επιτροπή για το σχετικό θέμα που θα καταθέσουμε.
Η Γραμματέας ρώτησε εάν είναι όλοι σύμφωνοι με το σχετικό κείμενο που έχει στείλει σε όλα τα μέλη του ΔΣ με ηλεκτρονική επιστολή από την περασμένη εβδομάδα. Ομόφωνα συμφώνησαν οι παρόντες. Κατά συνέπεια, η Γραμματέας ανέλαβε να κοινοποιήσει το κείμενο αυτό και προς την κ. Μάσσου για την έγκριση και τη υπογραφή της και να προχωρήσει στην κατάθεσή του κοινοποιώντας το προς τους εκπροσώπους του Συλλόγου στην Ένωση Γονέων και στην Ένωση Γονέων.
Επιπλέον για το θέμα των εργασιών συντήρησης του σχολείου που πρόκειται να ζητήσουμε να συμπεριληφθούν στις καλοκαιρινές εργολαβίες, η Πρόεδρος
ενημέρωσε ότι σχετικό έγγραφο ερώτημα της Αντιδημάρχου τεχνικών έργων έχει φτάσει και στη Διευθύντρια. Στη συνάντηση που είχαμε μαζί της, η κ. Μάσσου έχοντας υπόψη το έγγραφο που ο Σύλλογος είχε καταθέσει πέρυσι πρόκειται να απαντήσει στην Αντιδήμαρχο ζητώντας κατά προτεραιότητα το βάψιμο των αιθουσών (πόρτες κλπ), τη συντήρηση στα καζανάκια στις τουαλέτες, το βάψιμο των παιχνιδιών της αυλής και τη συντήρηση της σκηνής στην αίθουσα του υπογείου.
Η Πρόεδρος ανέφερε ότι θεωρεί ότι ο Σύλλογος θα πρέπει να επανακαταθέσει το περσινό έγγραφο αφού αφαιρεθούν οι εργασίες που έχουν γίνει, όπως το βάψιμο στα κάγκελα της περίφραξης και η απομάκρυνση της σκουριασμένης λάμπας και αφού προστεθεί ανακατασκευή του ανελκυστήρα σύμφωνα με το κονδύλι που υπάρχει στον προϋπολογισμό του Δήμου. Ομόφωνα γίνεται αποδεκτή η πρόταση της Προέδρου.
Το λόγο έλαβε η Ζίνα Μπέκα και ανέφερε ότι στη συνάντηση η κ. Μάσσου είπε ότι έχει λάβει το έγγραφο της Ένωσης Γονέων, το σχετικό με το θέμα αυτό αλλά δεν προτίθεται να απαντήσει στην Ένωση διότι, όπως απόλυτα , αυστηρά και αδιαπραγμάτευτα είπε, θεσμικά δεν της επιτρέπεται να συνομιλεί με την Ένωση. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά «κι ο ίδιος ο Δήμαρχος να μου ζητήσει να απαντήσω στην Ένωση, δεν θα το κάνω». Η Ζ. Μπέκα ανέφερε επίσης ότι και η Προϊσταμένη του 5ου Νηπιαγωγείου δεν απάντησε στην επιστολή της Ένωσης για το ίδιο θέμα αλλά μόνον στο αίτημα του Δήμου.
Η Γραμματέας συμπλήρωσε ότι ως εκπρόσωπος στην Ένωση ζήτησε από την κ. Μάσσου να απαντήσει στην Ένωση έστω και αρνητικά με την επιχειρηματολογία που υποστηρίζει αλλά η Διευθύντρια ήταν απόλυτα αρνητική ότι δεν της επιτρέπεται θεσμικά να συνομιλεί με την Ένωση.
Στη συνέχεια η Πρόεδρος κλείνοντας την ενημέρωση για τα θέματα που συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνάντηση με τη Διευθύντρια ανέφερε ότι συζητήθηκε επίσης και το θέμα των προγραμμάτων που πραγματοποιούνται ή θα έπρεπε να πραγματοποιούνται στην ώρα της «Ευέλικτης Ζώνης». Η κ. Μάσσου υποσχέθηκε να ενημερωθεί από τους δασκάλους των τμημάτων και να μας ενημερώσει.

3ο Θέμα: Αποκριάτικη γιορτή .  

Αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί και φέτος αποκριάτικη γιορτή του Συλλόγου σε αίθουσα του Δημαρχείου.  Ως προτιμητέες ημερομηνίες αναφέρθηκαν είτε Κυριακή 11 Φεβρουαρίου το απόγευμα, είτε Σάββατο 3 Φεβρουαρίου το απόγευμα ανάλογα και με τη διαθεσιμότητα του χώρου. Η Γραμματέας ανέλαβε να υποβάλει τη σχετική αίτηση στο Δήμο για την παραχώρηση του Εκθεσιακού χώρου του Δημαρχείου και να ενημερώσει. Επίσης συμφωνήθηκε ομόφωνα να υπάρξει
αίτημα για τη συνηθισμένη χορηγία από τα σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΗΤΗ καθώς και να αναζητηθεί προσφορά για τη μουσική κάλυψη της γιορτής από την εταιρεία που είχε αναλάβει και πέρυσι την αποκριάτικη γιορτή.
Στο σημείο αυτό και αφού ολοκληρώθηκε η συζήτηση των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης το παριστάμενο μέλος του Συλλόγου Ελένη Χατζηγεωργίου ζήτησε και έλαβε το λόγο προτείνοντας να υπάρξει ερώτημα προς την τεχνική υπηρεσία του Δήμου σχετικά με την αντισεισμική προστασία του κτιρίου του σχολείου, ποια μέτρα έχουν ληφθεί, εάν έχουν ληφθεί κλπ.
Μετά από διαλογική συζήτηση ομόφωνα έγινε δεκτή η παραπάνω πρόταση και η Ζ. Μπέκα ανέλαβε τη σύνταξη του σχετικού κειμένου.
Κλείνοντας τη συνεδρίαση η Πρόεδρος ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί έχουν προγραμματιστεί α) για τις 25 Φεβρουαρίου, ώρ. 11πμ παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Χιονάνοι» στο θέατρο ΠΟΡΤΑ (δεν υπήρχαν διαθέσιμα εισιτήρια για νωρίτερα) και β) επίσκεψη στο Μουσείο Παιχνιδιού στις 4 Μαρτίου με κόστος 9€ ανά ενήλικα και Δωρεάν για τα παιδιά.

Άλλο θέμα για συζήτηση δεν υπάρχει γι’ αυτό λύεται η συνεδρίαση.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ     Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου